Optimizacija spletne strani za iskalnike (onsite SEO)

Notranja optimizacija spletne strani prispeva h takojšnemu indeksiranju vseh podstrani iskalnikom.

Kakovostna optimizacija pomaga, da se spletno mesto pridobi čim višij položaj med rezultati iskanja na naravni način.

Zakaj je notranja optimizacija spletne strani tako pomembna

1

Za pripravo kvalitetne in učinkovite vsebine

Na prvem koraku izdelave spletne strani vedno začnemo z notranjo optimizacijo za iskalnike. Da boste lažje razumeli, za kaj natančno gre, si predstavljajte postopek gradnje hiše. Notranja optimizacija je kot projekt arhitekta. Brez projekta je nemogoče zgraditi zanesljivo, trdno hišo, kajne?

Pogled, kot vi vidite svoje dejavnosti, storitve in izdelke, v večini primerov sploh ne ustreza pogledu, kot jih vidijo vaše stranke. Optimizacija spletne strani temelji na proučevanju iskalnih poizvedb ciljne publike, njenih zahtev in interesov. Zato pred začetkom dela natančno preučimo značilnosti dejavnosti naše stranke, izdelke in storitve, prednosti in slabosti, povpraševanje in seveda konkurente.

Na podlagi pridobljenih podatkov sestavimo pomensko jedro spletne strani (seznam ključnih besed in besednih zvez), potem pa jih razdelimo v skupine: od informacijskih do komercialnih. To je zelo pomembno pri gradnji strukture spletne strani, ter za pripravo kvalitetne in učinkovite vsebine.

2

Za korak pred konkurenco

Kot vse v življenju se tudi tehnologije razvijajo. Spreminjamo se sami, spreminjajo se naše zahteve, spreminjajo se zahteve in navade naših strank. Zato mi sledimo trendom v naši panogi, se učimo novih metod in jih uporabljamo pri svojem delu. Zahteve samih iskalnikov se tudi spreminjajo in v središču je vedno stranka oziroma kupec, zaradi katere spletno mesto sploh nastaja.

Ključnih besed in besednih zvez z izbranega seznama pomenskega jedra zato ne smemo uporabljati tako, da bodo besedila za bralca dolgočasna. Uporabljati jih moramo kompetentno in enakomerno porazdeliti v opisu izdelkov ali storitev, tako da ne ovirajo branja teh besedil, ampak pomagajo najti potrebne informacije, izdelke ali storitve. Ne pozabimo tudi na slike na spletnem mestu. Prav tako jih tudi optimiziramo, saj lahko ljudje iščejo izdelek ali storitev ne samo z običajnim iskanjem, temveč tudi med slikami v iskalniku.

3

Da bo spletno mesto se pojavilo na prvi strani v iskalniku

Ko sta pomensko jedro in vsebinski načrt pripravljena, izdelamo tabelo z metapodatki s potrebnimi atributi, oznakami in strukturo URL naslovov za vse podstrani spletnega mesta. To je potrebno, da spletno mesto postane bolj vidno na seznamu rezultatov v iskalniku, njegov kratek opis pa daje hiter odgovor uporabniku, da bo na tem spletnem mestu našel tisto, kar išče.

Za spletno mesto v več tujih jezikih opravljamo še bolj temeljito delo. Preučujemo statistiko ključnih besed in besednih zvez, se obrnemo na kolege v prevajalski agenciji in sestavimo tabelo s podatki v zahtevanem jeziku, običajno v nemščini ali angleščini.

Zato je tako pomembno, da spletno mesto zaženemo s pravilno dodanimi meta podatki, ki jih bo robot indeksiral. Da kasneje ne bi izgubljali časa zaradi ponovnega indeksiranja spletne strani.

Tukaj smo se dotaknili le vrha ledene gore, na kratko pa bomo našteli tudi druge storitve, ki so vključene v notranjo optimizacijo spletne strani, tako da dobite predstavo o obsegu našega dela.

V okviru notranje optimizacije spletne strani izvedemo

  • Ustvarjanje in prilagoditev datotek robots.txt in sitemap.xml,
  • ustvarjanje, prilagoditev in dodajanje števca Google Analytics. Specializirani smo tudi za optimizacijo spletnih strani za ruski trg. Pomagamo pri nastavitvi števca Yandex.Metrika, ki je opremljen z vmesnikom tudi v angleščini,
  • implementacija orodij Google Search Console in Yandex.Webmaster za sledenje temu, kako iskalni roboti indeksirajo spletno stran,
  • implementacija SSL certifikata in HTTPS protokola za varno kodirano povezavo s spletnim mestom,
  • prilagoditev navigacije in notranjih povezav na spletni strani,
  • odstranitev prekinjenih povezav in podvojene vsebine,
  • nastavitev hitrosti nalaganja in obratovanja spletne strani ter številne druge storitve, ki se določijo za vsako našo stranko posebej, odvisno od spletne strani in vrste dejavnosti.

Pripravljeni smo narediti notranjo optimizacijo za obstoječo spletno stran ali za povsem novo.
Obrnite se na nas, z veseljem vam bomo pomagali!

Mnenja naših strank

Izdelava spletne strani za Slikopleskarstvo HABAT
HABAT d.o.o.

V našem podjetju se je pokazala potreba po prenovi spletne strani, ki je bila že zastarela in malce za časom. Delo smo zaupali podjetju Radian, ki je odlično opravilo svoje delo. Svetovali so nam glede same postavitve in strukture spletne strani, uredili slike in besedila in tako ustvarili moderno spletno stran, ki je zopet v koraku s časom. Pristop je bil profesionalen, komunikacija zelo ažurna, tako da je delo teklo po začrtanem terminskem planu. Sodelovanje s podjetjem Radian je bilo prijetno in učinkovito.

 

Uroš Habat
direktor

Izdelava spletne trgovine za INSTALAB
ASPEKTUS d.o.o.

Želeli smo takšno spletno stran, kjer bi naročnik lahko samostojno oddal naročilo magnetkov, z lahkoto našel hitre odgovore na pogosta vprašanja, skratka, da bi bila stran bolj privlačna, učinkovita, informativna in hkrati razumljiva za vsakega kupca. Zaupali smo svoje želje podjetju RADIAN d.o.o. in na koncu dobili to, kar smo želeli v okviru proračuna. Sodelovanje je bilo na profesionalnem nivoju, zato se lepo zahvaljujemo.

 

S spoštovanjem,
Aleksei Uemlianin, direktor Aspektus d.o.o.

Posodobitev spletne strani za proizvodno podjetje YUZH
OOO MIR ZAMOROZKI

Zahvaljujem se podjetju RADIAN in osebno direktorju Ruslanu Fadeevu za grafično oblikovanje, razvoj in promocijo naše spletne strani, za strokovno in kakovostno delo, prilagodljivost pri reševanju kakršnih koli vprašanj, sistematičen pristop in pobudo. Želim RADIJANu uspešen razvoj in preseganje novih mejnikov v poslovanju.

 

Lep pozdrav,
direktor Vasilij Žurbin

Posodobitev spletne strani izobraževalne agencije KIWIZONE
KIWI-ZONE Limited

After more than ten years of experience working with different web developers and lost money and time, I can say RADIAN company best delivers the result in time, budget and high-quality coding. They build to me two websites, and without a doubt, I will let them build the third one. Very professional approach. Strongly recommended.

 

Regards
Dimitry Belevich
Director KIWI-ZONE Limited
New Zealand Auckland

Postanite naša stranka tudi vi

V naših rokah vam ne bo treba nič skrbeti. Pustite sporočilo v tem kontaktnem obrazcu.

Vas bomo kontaktirali in pripravili individualno ponudbo.

Vpišite vaše ime ali naziv podjetja. Vpišite telefonsko številko. Vpišite e-mail naslov kot je prikazano na vzorcu example@site.com

Strinjam se, da RADIAN, svetovanje d.o.o. v skladu s Pravilnikom o varstvu podatkov moje podatke uporabi za pripravo odgovora na povpraševanje.

Zahvaljujemo se za vaše povpraševanje! Pričakujte naš klic.