ONsite SEO optimizacija

Vedno ponavljamo, da je razvoj spletne strani podoben gradnji hiše in notranja optimizacija za iskalnike (on-site SEO – Search Engine Optimization) je njen temelj.

Optimizacija spletne strani temelji na proučevanju iskalnih poizvedb ciljne publike, njenih zahtev in interesov. To je potrebno za gradnjo priročne strukture spletnega mesta ter pripravo vsebine za ciljno skupino in ne za lastnika te spletne strani.

Način, kako vi vidite svoje dejavnosti, storitve in izdelke, morda sploh ne ustreza načinu, kako ga vidijo vaše stranke. Zato je pomembno proučiti povpraševanje.

Na podlagi pridobljenih podatkov sestavimo pomensko jedro spletne strani, potem pa ključne besede in besedne zveze razdelimo v skupine: od informacijskih do komercialnih.

Kot vse v življenju se tudi SEO razvija. Zahteve iskalnikov se spreminjajo in v središču je vedno kupec, kajti zaradi njega spletno mesto nastaja. Ključnih besed in besednih zvez z izbranega seznama zato ne smemo uporabljati tako, da bodo besedila za bralca dolgočasna. Uporabljati jih moramo kompetentno in jih enakomerno porazdeliti v opisu izdelkov ali storitev, tako da ne ovirajo branja teh besedil, ampak pomagajo najti potrebne informacije, izdelke ali storitve.

Ko smo pripravili pomensko jedro in vsebinski načrt, izdelamo zemljevid metapodatkov s potrebnimi atributi, oznakami in strukturo URL naslovov za vse podstrani spletnega mesta. Če govorimo o spletni trgovini, potem nastavimo osnutke za izdelke iz kataloga. To je potrebno, da spletno mesto postane bolj vidno na seznamu rezultatov v iskalniku, njegov kratek opis pa daje kratek odgovor uporabniku, da bo na vašem spletnem mestu našel tisto, kar išče, na primer:

V tem opisu smo se dotaknili vrha ledene gore, na kratko pa bomo našteli tudi druge storitve, ki so vključene v notranjo optimizacijo spletne strani, tako da dobite predstavo o obsegu:

  • ustvarjanje in prilagoditev datotek robots.txt in sitemap.xml,
  • ustvarjanje, prilagoditev in dodajanje števcev,
  • implementacija orodij za sledenje temu, kako iskalniki indeksirajo spletne strani,
  • implementacija SSL certifikata in HTTPS protokola za varno kodirano povezavo s spletnim mestom,
  • pravilna obdelava Napake 404 (spletne strani ni mogoče najti),
  • prilagoditev navigacije in notranjih povezav na spletni strani,
  • odstranitev prekinjenih povezav in podvojene vsebine,
  • nastavitev hitrosti nalaganja in obratovanja spletne strani ter številne druge storitve, ki se določijo posamezno, odvisno od spletne strani in vrste vaše dejavnosti.


Pripravljeni smo narediti notranjo optimizacijo za obstoječo spletno stran ali za povsem novo. Obrnite se na nas, z veseljem vam bomo pomagali!

Mnenja naših strank

Izdelava spletne strani za Slikopleskarstvo HABAT
HABAT d.o.o.

V našem podjetju se je pokazala potreba po prenovi spletne strani, ki je bila že zastarela in malce za časom. Delo smo zaupali podjetju Radian, ki je odlično opravilo svoje delo. Svetovali so nam glede same postavitve in strukture spletne strani, uredili slike in besedila in tako ustvarili moderno spletno stran, ki je zopet v koraku s časom. Pristop je bil profesionalen, komunikacija zelo ažurna, tako da je delo teklo po začrtanem terminskem planu. Sodelovanje s podjetjem Radian je bilo prijetno in učinkovito.

 

Uroš Habat
direktor

Izdelava spletne trgovine za INSTALAB
ASPEKTUS d.o.o.

Želeli smo takšno spletno stran, kjer bi naročnik lahko samostojno oddal naročilo magnetkov, z lahkoto našel hitre odgovore na pogosta vprašanja, skratka, da bi bila stran bolj privlačna, učinkovita, informativna in hkrati razumljiva za vsakega kupca. Zaupali smo svoje želje podjetju RADIAN d.o.o. in na koncu dobili to, kar smo želeli v okviru proračuna. Sodelovanje je bilo na profesionalnem nivoju, zato se lepo zahvaljujemo.

 

S spoštovanjem,
Aleksei Uemlianin, direktor Aspektus d.o.o.

Posodobitev spletne strani za proizvodno podjetje YUZH
OOO MIR ZAMOROZKI

Zahvaljujem se podjetju RADIAN in osebno direktorju Ruslanu Fadeevu za grafično oblikovanje, razvoj in promocijo naše spletne strani, za strokovno in kakovostno delo, prilagodljivost pri reševanju kakršnih koli vprašanj, sistematičen pristop in pobudo. Želim RADIJANu uspešen razvoj in preseganje novih mejnikov v poslovanju.

 

Lep pozdrav,
direktor Vasilij Žurbin

Izdelava predstavitvene spletne strani za podjetje TH MINING
TH MINING AG

In cooperation with RADIAN d.o.o., our company TH MINING AG was fully satisfied with the whole work process and the final result – highly professional designed webpage, business cards and other marketing material the company RADIAN d.o.o. has designed. They were opened and flexible to our ideas as well. They have sticked to agreed deadlines and have efficiently designed final products.

 

Thomas Hölscher
President and CEO