Audit spletne strani

Audit spletne strani je ocena njene učinkovitosti. V procesu audita se ugotovijo vse pomanjkljivosti in napake spletne strani, ki ji onemogočajo, da v celoti opravi svojo nalogo.

Če spletno mesto na primer ne prodaja dobro, lahko preverimo njegove tržne sposobnosti in ugotovimo, zakaj. Če se spletno mesto na seznamu v iskalniku počasi pomika višje, se opravi SEO-audit spletne strani, kjer se analizirajo dejavniki razvrščanja in se ugotovijo vse napake in pomanjkljivosti, ki preprečujejo, da bi spletna stran zasedla visok položaj.

Spodaj smo na kratko opisali faze audita spletne strani. Po potrebi lahko izvedemo obsežni audit spletnega mesta ali ozko usmerjeni.


Tehnični audit spletne strani

Spletna stran mora izpolnjevati tehnične zahteve in standarde za udobno interakcijo z uporabniki in pravilno izvedbo svojih nalog.

S tehničnim auditom lahko preverimo in prepoznamo naslednje:

 • napake v izvorni kodi,
 • razloge za slabo in/ali nestabilno delovanje spletne strani,
 • delovanje posameznih elementov in orodij,
 • hitrost nalaganja strani,
 • prekinjene povezave,
 • razloge za napačen prikaz v drugih napravah, v brskalnikih in še veliko več.


SEO-audit

Ta vrsta preverjanja omogoča oceno skladnosti spletnega mesta z algoritmi iskanja in zahtevami iskalnika in pomaga ugotoviti, kako narediti spletno stran bolj vidno.

SEO-audit spletne strani vključuje:

 • preverjanje uporabljenih ključnih besed in besednih zvez, oceno njihove skladnosti s ponudbo spletne strani,
 • analizo vsebine (preverjanje edinstvenosti, podvajanja in kakovosti vsebine, oceno SEO-optimizacije vsebine),
 • preverjanje indeksiranja (pravilno polnjenje datoteke robots.txt, odkrivanje podvojenih in neindeksiranih strani),
 • preverjanje notranjih faktorjev razvrščanja (URL naslovi, metapodatki, zemljevid spletnega mesta).


Grafično oblikovanje, struktura in uporabnost spletne strani

Vrednotenje teh elementov bo pomagalo določiti učinkovitost vizualne percepcije in uporabnosti spletnega mesta:

 • analiza grafične zasnove celotne spletne strani in posameznih elementov,
 • evalvacija vmesnika,
 • analiza navigacije po spletni strani,
 • ocena praktičnosti strukture spletnega mesta,
 • splošna ergonomija in privlačnost.

 

Kot rezultat audita boste prejeli seznam napak in priporočila za njihovo odpravo. Na vašo željo lahko izvedemo izboljšanje spletnega mesta v skladu z našimi priporočili in vašimi željami. Z veseljem bomo pregledali vašo spletno stran, tako da boste lahko videli njene prednosti in slabosti.

Spletno mesto je prvi vtis vaših strank in kupcev o vašem podjetju. Skrbite za svojo spletno stran tako, kot skrbite za svojo pisarno.

Mnenja naših strank

Izdelava spletne trgovine za INSTALAB
ASPEKTUS d.o.o.

Želeli smo takšno spletno stran, kjer bi naročnik lahko samostojno oddal naročilo magnetkov, z lahkoto našel hitre odgovore na pogosta vprašanja, skratka, da bi bila stran bolj privlačna, učinkovita, informativna in hkrati razumljiva za vsakega kupca. Zaupali smo svoje želje podjetju RADIAN d.o.o. in na koncu dobili to, kar smo želeli v okviru proračuna. Sodelovanje je bilo na profesionalnem nivoju, zato se lepo zahvaljujemo.

 

S spoštovanjem,
Aleksei Uemlianin, direktor Aspektus d.o.o.

Posodobitev spletne strani za proizvodno podjetje YUZH
OOO MIR ZAMOROZKI

Zahvaljujem se podjetju RADIAN in osebno direktorju Ruslanu Fadeevu za grafično oblikovanje, razvoj in promocijo naše spletne strani, za strokovno in kakovostno delo, prilagodljivost pri reševanju kakršnih koli vprašanj, sistematičen pristop in pobudo. Želim RADIJANu uspešen razvoj in preseganje novih mejnikov v poslovanju.

 

Lep pozdrav,
direktor Vasilij Žurbin

Izdelava predstavitvene spletne strani za podjetje TH MINING
TH MINING AG

In cooperation with RADIAN d.o.o., our company TH MINING AG was fully satisfied with the whole work process and the final result – highly professional designed webpage, business cards and other marketing material the company RADIAN d.o.o. has designed. They were opened and flexible to our ideas as well. They have sticked to agreed deadlines and have efficiently designed final products.

 

Thomas Hölscher
President and CEO