Analiza spletne strani

Analiza spletne strani je ocena njene učinkovitosti. V postopku analize se ugotovijo vse pomanjkljivosti in napake spletne strani, ki ji onemogočajo, da v celoti opravi svojo nalogo.

Če spletno mesto na primer ne prodaja dobro, lahko preverimo njegove tržne sposobnosti in ugotovimo, zakaj. Če se spletno mesto na seznamu v iskalniku počasi pomika višje, se opravi SEO-audit spletne strani, kjer se analizirajo dejavniki razvrščanja in se ugotovijo vse napake in pomanjkljivosti, ki preprečujejo, da bi spletna stran zasedla visok položaj. Spodaj smo na kratko opisali različne vrste analize spletne strani. 


Tehnični pregled spletne strani

Spletna stran mora izpolnjevati tehnične zahteve in standarde za udobno interakcijo z uporabniki in pravilno izvedbo svojih ciljev.

S "tehničnim pregledom" lahko preverimo in prepoznamo naslednje:

 • napake v programski kodi,
 • razloge za slabo in / ali nestabilno delovanje spletne strani,
 • delovanje posameznih elementov in orodij,
 • hitrost nalaganja spletne strani,
 • prekinjene povezave,
 • razloge za napačen prikaz na mobilnih napravah, v različnih brskalnikih in še veliko več.


SEO-audit

Ta vrsta preverjanja omogoča oceno skladnosti spletnega mesta z algoritmi iskanja in zahtevami iskalnikov.

SEO-audit spletne strani vključuje:

 • preverjanje uporabljenih ključnih besed in besednih zvez, oceno njihove skladnosti s ponudbo na spletni strani,
 • analizo vsebine (preverjanje edinstvenosti, podvajanja in kakovosti vsebine, oceno SEO-optimizacije vsebine),
 • preverjanje indeksiranja (pravilno polnjenje datotek robots.txt in sitemap.xml, odkrivanje podvojenih in neindeksiranih strani),
 • preverjanje notranjih faktorjev razvrščanja (URL naslovi, metapodatki, zemljevid spletnega mesta).


Grafično oblikovanje, struktura in uporabnost spletne strani

Vrednotenje teh elementov bo pomagalo določiti učinkovitost vizualne percepcije in uporabnosti spletnega mesta:

 • analiza grafične zasnove celotne spletne strani in posameznih elementov,
 • ocena vmesnika,
 • analiza navigacije po spletni strani,
 • ocena praktičnosti strukture spletnega mesta,
 • ocena usability spletne strani (splošne ergonomije, privlačnosti in uporabnosti).

 

Kot rezultat analize boste prejeli seznam napak in pomanjkljivosti, ter priporočila za njihovo odpravo. Na vašo željo lahko izvedemo izboljšanje spletnega mesta v skladu z našimi priporočili in vašimi željami. Z veseljem bomo pregledali vašo spletno stran, tako da boste lahko videli njene prednosti in slabosti.

Spletno mesto je prvi vtis vaših strank in kupcev o vašem podjetju. Skrbite za svojo spletno stran tako, kot skrbite za svojo pisarno.

Mnenja naših strank

Izdelava spletne strani za raziskovalno podjetje QUANTECTUM
QUANTECTUM AG

RADIAN is excellent, fast, and effective. We were very satisfied working with this company. They designed and developed our internet site, which is very beautiful. Working with them was a great experience.

 

Jure Žalohar
Ph.D., Chief Development Officer

Izdelava spletne strani za Slikopleskarstvo HABAT
HABAT d.o.o.

V našem podjetju se je pokazala potreba po prenovi spletne strani, ki je bila že zastarela in malce za časom. Delo smo zaupali podjetju Radian, ki je odlično opravilo svoje delo. Svetovali so nam glede same postavitve in strukture spletne strani, uredili slike in besedila in tako ustvarili moderno spletno stran, ki je zopet v koraku s časom. Pristop je bil profesionalen, komunikacija zelo ažurna, tako da je delo teklo po začrtanem terminskem planu. Sodelovanje s podjetjem Radian je bilo prijetno in učinkovito.

 

Uroš Habat
direktor

Izdelava spletne trgovine za INSTALAB
ASPEKTUS d.o.o.

Želeli smo takšno spletno stran, kjer bi naročnik lahko samostojno oddal naročilo magnetkov, z lahkoto našel hitre odgovore na pogosta vprašanja, skratka, da bi bila stran bolj privlačna, učinkovita, informativna in hkrati razumljiva za vsakega kupca. Zaupali smo svoje želje podjetju RADIAN d.o.o. in na koncu dobili to, kar smo želeli v okviru proračuna. Sodelovanje je bilo na profesionalnem nivoju, zato se lepo zahvaljujemo.

 

S spoštovanjem,
Aleksei Uemlianin, direktor Aspektus d.o.o.

Posodobitev spletne strani za proizvodno podjetje YUZH
OOO MIR ZAMOROZKI

Zahvaljujem se podjetju RADIAN in osebno direktorju Ruslanu Fadeevu za grafično oblikovanje, razvoj in promocijo naše spletne strani, za strokovno in kakovostno delo, prilagodljivost pri reševanju kakršnih koli vprašanj, sistematičen pristop in pobudo. Želim RADIJANu uspešen razvoj in preseganje novih mejnikov v poslovanju.

 

Lep pozdrav,
direktor Vasilij Žurbin

Izdelava predstavitvene spletne strani za podjetje TH MINING
TH MINING AG

In cooperation with RADIAN d.o.o., our company TH MINING AG was fully satisfied with the whole work process and the final result – highly professional designed webpage, business cards and other marketing material the company RADIAN d.o.o. has designed. They were opened and flexible to our ideas as well. They have sticked to agreed deadlines and have efficiently designed final products.

 

Thomas Hölscher
President and CEO

Posodobitev spletne strani izobraževalne agencije KIWIZONE
KIWI-ZONE Limited

After more than ten years of experience working with different web developers and lost money and time, I can say RADIAN company best delivers the result in time, budget and high-quality coding. They build to me two websites, and without a doubt, I will let them build the third one. Very professional approach. Strongly recommended.

 

Regards
Dimitry Belevich
Director KIWI-ZONE Limited
New Zealand Auckland