SEO analiza spletnega mesta Harmonia

Masažni studio Harmonia svojim strankam nudi priljubljeno storitev – masažo na delovnem mestu in na prireditvah. Se strinjate, da je zadeva privlačna!?

Maser s seboj prinese poseben stol ali mizo, pripravi vse potrebno in izvede ekspresno masažo kar v pisarni ali za zaveso na konferencah ali forumih. Studio Harmonia, ustanovljen leta 2014, se razvija kot oddelek podjetja IT Klinika v Sloveniji. Že zdaj jim je uspelo pridobiti zaupanje številnih strank, vključno z zavarovalnicami, internetnimi ponudniki, tehnološkim parkom, nakupovalnimi centri in drugimi. Glede na aktiven razvoj se je vodstvo studia odločilo za rebranding. Najprej je bilo treba oceniti obstoječo spletno stran in ugotoviti njene težave.

Da spletno mesto dosega najvišje položaje v rezultatih iskanja, mora izpolnjevati zahteve iskalnikov in biti uporabno za obiskovalce. To je mogoče doseči ne le s pomočjo metod OFF-page SEO, ampak predvsem s priročno strukturo, kakovostno vsebino, pravilno postavljenimi povezavami na spletnem mestu in podrobnimi metapodatki, drugače povedano – s kompetentno interno SEO optimizacijo spletnega mesta. Da bi ugotovili, ali trenutno spletno mesto studia Harmonia izpolnjuje te zahteve, smo izvedli SEO analizo.

 

Katere naloge so bile pred nami

  • ocena strukture in vsebine spletnega mesta www.harmonia.si
  • pregled obstoječih URL-jev in metapodatkov,
  • zbiranje semantičnega jedra v slovenščini,
  • priprava metazemljevida za doseganje večjega CTR-ja (angl. Click-through rate),
  • sestavljanje seznama priporočil za izboljšanje spletnega mesta.

Na splošno je obstoječa različica spletne strani zadovoljiva, URL-ji so pravilni in razumljivi, obstajajo naslovi (Title), dizajn je prijeten, čist.

 

Rezultat

V procesu dela smo ocenili strukturo spletne strani, vsebino in oblikovanje. Na vsaki strani smo preverili prisotnost metapodatkov in njihovo kakovost, si ogledali prilagoditev za mobilne naprave, prepoznali nepotrebne strani in zavihke, ugotovili napake v postavitvi.

Na podlagi rezultatov izvedene ocene smo sestavili seznam priporočil za dodelavo vsebine in popravek dizajna ter seznam napak v kodi HTML in CSS za pospešitev nalaganja in izboljšanje delovanja spletnega mesta, predlagali razširitev in poglabljanje strukture ter dopolnili spletno stran s potrebnimi dokumenti in obvestili v skladu s posodobljenim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (GDPR).
Vzporedno smo ocenili spletna mesta konkurentov. Zbrali smo semantično jedro za nadaljnje delo z vsebino, zato smo razčlenili seznam na skupine in strani, na katerih je najbolje uporabiti določene ključne besede in besedne zveze. Pripravili smo metazemljevid za novo strukturo spletnega mesta s podrobno premišljenimi naslovi (Title) in opisi (Description) za vsak zavihek.

Pripravljeno analizo smo zbrali v eno datoteko s primeri in posnetki zaslona in jo posredovali naročniku. Upamo, da jim bodo predlagane spremembe prinesle dobre rezultate. Spremembe bomo spremljali.