Izdelava logotipa za dobrodelni projekt SIJAJ

Ustvarjanje celostne grafične podobe novega projekta je vedno zanimivo! Domišljija oblikovalca ni omejena. List je prazen, vendar kliče po idejah. Toda ko gre za dobrodelni projekt, proces vključuje sočutje, prijaznost in željo po pomoči.

SIJAJ je dobrodelni projekt za skupnost ljudi, katerih življenje se razlikuje od običajnega, ker so se soočili z resno boleznijo ali doživljajo resno psihološko stanje. V takem trenutku človek najbolj potrebuje podporo in primerno okolje, ki ga bo v celoti razumelo in sprejelo. Okolje, kjer se bo namesto usmiljenja srečal z zavedanjem, samospoznanjem in duhovnim razvojem ter dosegel ozdravitev s pravilno prehrano, meditacijo, telesno dejavnostjo, delavnicami, sodelovanjem s psihologi in še marsičim drugim.

 

Naloga

  • ustvariti svetel, nepozaben logotip, ki bi bil povezan s pomenom projekta.

 

Rezultat

Za osnovo logotipa so bile vzete tri komponente – ekologija duše, telesa in sveta. Nastali logotip predstavlja tri nežne cvetne liste, povezane med seboj. Na cvetnih listih je ime z najpomembnejšim elementom – srcem, ker so dobra dela narejena iz srca.