Oblikovanje spletnega mesta za nepremičninsko agencijo LEMMA

V nepremičninski agenciji iz Sankt Peterburga LEMMA so načrtovali izdelavo spletne strani za ločeno področje dela – novogradnje. Spletna stran bi vsebovala informacije o gradbenih izvajalcih in njihovih stanovanjskih kompleksih. Glavna razlika med novo spletno stranjo in drugimi podobnimi bi bil obrazec pametne izbire nepremičnin. Takšen filter bi pomagal najti stanovanje v skladu s posebnimi in nestandardnimi zahtevami strank, na primer blizu središča mesta s pametno zasnovo ali apartmaji z razvito infrastrukturo.

 

Torej, imeli smo nalogo

  • grafično oblikovanje spletne strani za nepremičninsko agencijo

 

Rezultat

Dizajn spletne strani je narejen v pomirjujočih barvah. Ker ima spletna stran veliko pomembnih informacij, povezanih z nakupom nepremičnin, smo izbrali klasično kombinacijo barv, za ozadje – belo, za pisavo – črno. Da bi vizualno ločili informacije, smo uporabili sive podlage.

Spodaj je posnetek zaslona domače strani, kjer se nahaja filter s pametno izbiro nepremičnin. Parametri iskanja so razdeljeni po skupinah. Vsaka skupina vsebuje podrobne zahteve, ki lahko ustrezajo interesom popolnoma različnih strank.

 

 

Iskanje stanovanja na zemljevidu

Spletno mesto vsebuje veliko količino informacij in obsežen katalog stanovanj. Glede na dejstvo, da vsaka oseba išče stanovanje po posameznih parametrih, je bilo zamišljeno, da na spletni strani uporabimo več možnosti izbire, tudi na zemljevidu. To je zelo priročno, saj lahko obiskovalec spletne strani takoj vidi razpoložljiva stanovanja na območju, ki mu bolj ustreza.

 

 

Filtriranje

Pri nakupu stanovanja v novogradnji je vedno prisotno večje tveganje. Stanovanje morda še ni zgrajeno ali je kompleks v prvi fazi gradnje. Zato je bil namen na spletni strani ustvariti ločen katalog gradbenih izvajalcev. Tako se obiskovalec lahko seznani z zgodovino gradbenega podjetja, prouči dokumentacijo in si ogleda stanovanjske komplekse.
Prisoten je tudi blok s posebnimi ponudbami za določene apartmaje. Obiskovalec si ločeno lahko ogleda seznam vseh stanovanj gradbenega izvajalca. Podatki v tabeli so filtrirani po ceni, številu sob, površini in nadstropju. Vsak element seznama v rezultatih iskanja je mogoče razširiti, da se vidi tloris stanovanja in naroči klic svetovalca.

 

 

Trenutna ponudba

Na strani stanovanjskega kompleksa se lahko poleg osnovnih informacij vidijo trenutne akcije, na primer o skupnem hipotekarnem programu z banko ali znižanju cene na stanovanje. Da bo kupec lahko takoj sam prepoznal prednosti stanovanjskega kompleksa, smo jih dali v ločen blok in ponazorili s piktogrami.

 

Kalkulator za izračun hipoteke

In seveda, ob upoštevanju posebne kategorije kupcev smo na spletno stran dodali blok s hipotekarnim kalkulatorjem. Z njim je mogoče narediti ekspresni izračun mesečnih plačil posojila, pa tudi poslati zahtevo svetovalcu za nadaljnje delo z banko.

 

 

Mobilne naprave

Ločeno smo oblikovali postavitev za pametne telefone. Spletno mesto bo priročno za uporabo in obiskovalci bodo vedno imeli dostop do nepremičninske baze. Rezultat našega dela lahko delno vidimo na uradni spletni strani nepremičninske agencije LEMMA. Tehnično izvedbo in dodajanje vsebin je stranka naredila sama.