Izdelava spletne trgovine za INSTALAB

Z veseljem predstavljamo našo novo referenco - spletno trgovino za franšizo Instalab v Sloveniji.

Projekt Instalab je tiskanje fotografij na magnete neposredno na dogodkih. Fotomagneti so pripravljeni v nekaj minutah. Možno je naročiti magnete različnih oblik: kvadratne, okrogle, pravokotne, v obliki srca, sestavljanke ali koledarja. Ločeno področje je tiskanje logotipov in fotografij na magnetih za podjetja.

 

Optimizacija za iskalnike

Pred začetkom dela smo se s stranko večkrat srečali in razpravljali o spremembah na spletnem mestu, da bi ustvarili njegovo novo različico. Pregledali smo povpraševanje po tovrstnih izdelkih v Sloveniji. Sestavili smo pomensko jedro s ključnimi besedami in izdelali metazemljevid za izboljšanje notranje optimizacije za spletne iskalnike.

Prototip

Na podlagi izdelane prejšnje različice spletne trgovine ter izkušenj lastnice in njenih želja smo razvili prototip za novo verzijo spletne trgovine, pripravili grafično oblikovanje in razvili spletno trgovino.

 

 

Funkcionalnost

Spletna trgovina Instalab je ustvarjena na osnovi frameworka Yii 2.0 na naši lastni CMS platformi, saj vsebuje precej zapletene funkcionalnosti, ki smo jih posebej razvili:

 • kataloge z različnimi vrstami izdelkov (fotomagneti, okvirji, vrečke za pakiranje)
 • možnost dodelitve najmanjšega števila artiklov za nakup
 • podstrani z opisom dodatnih storitev
 • ločen obrazec za naročanje tiska foto magnetov na dogodku
 • dodajanje in obračunavanje popustov na izdelke - pri naročilu določenega števila magnetov stranka dobi popust
 • dodajanje vrečk za pakiranje k naročilu
 • obračunavanje stroškov pošiljanja pri izbiri določenega načina dostave
 • izbira načina plačila, odvisno od izbranega načina dostave
 • reference s pripravljenimi fotomagneti
 • novice
 • priporočila
 • pogosto zastavljena vprašanja
 • vzpostavitev povezave objav z uradno stranjo na Instagramu

Spletno trgovino smo razvili tako, da bi bilo kupcem bolj priročno izbirati in oddajati naročila, nalagati fotografije in uživati popuste. Za lastnika pa je postalo bolj priročno sprejemati in obdelovati naročila.

 

Grafično oblikovanje

Spletno mesto je postalo enostavnejše in preglednejše. Uporabili smo nevtralne barve, da obiskovalcu omogočimo, da bi se osredotočil na izdelke. Na glavni strani je blok s priljubljenimi izdelki, da bi pritegnili pozornost obiskovalcev na aktualne ponudbe, kot so na primer prazniki ali poroke. Vsaka sličica vsebuje fotografijo, ceno, ime izdelka in velikost izdelka.

 

 

Podstran z opisom izdelka

Na strani z opisom izdelka lahko določimo količino, dodamo napis in navedemo njegovo barvo. Spodaj v opisu so dodatni bloki s podobnimi izdelki, pa tudi blok s priporočili prejšnjih kupcev.

 

 

Košarica

Košarica izračuna skupni znesek ob upoštevanju popusta za veliko število izbranih izdelkov. Magnetom lahko dodamo tudi embalažo.

 

 

Lastnosti

Na spletnem mestu sta dva obrazca za naročanje:

 • običajna košarica za naročanje izdelkov
 • ločen obrazec za naročanje storitev za dogodek.

To je nekoliko zapletlo razvoj, vendar je bilo potrebno ločiti različna naročila.

 

Rezultat

Po zagonu nove različice spletne trgovine smo s stranko v stalnem stiku, razlagamo podrobnosti, odgovarjamo na vprašanja. Prav tako smo namestili in konfigurirali orodja za analizo prometa na spletnem mestu Google Analytics, Google Search Console, da bi opazili morebitne napake tako na samem spletnem mestu kot pri indeksiranju z iskalnimi roboti in jih hitro popravili.

Da spominov ne boste ohranjali le na pametnem telefonu, uporabite nenavadne foto magnete zase in kot darilo prijateljem in sorodnikom.

Dobrodošli v svetu Instalaba www.instalab.club

 

Mnenje stranke

Izdelava spletne trgovine za INSTALAB
ASPEKTUS d.o.o.

Želeli smo takšno spletno stran, kjer bi naročnik lahko samostojno oddal naročilo magnetkov, z lahkoto našel hitre odgovore na pogosta vprašanja, skratka, da bi bila stran bolj privlačna, učinkovita, informativna in hkrati razumljiva za vsakega kupca. Zaupali smo svoje želje podjetju RADIAN d.o.o. in na koncu dobili to, kar smo želeli v okviru proračuna. Sodelovanje je bilo na profesionalnem nivoju, zato se lepo zahvaljujemo.

 

S spoštovanjem,
Aleksei Uemlianin, direktor Aspektus d.o.o.