Izdelava spletne strani za izobraževalno butično agencijo KIWIZONE na Novi Zelandiji

Bi radi živeli tam, kjer je vse privlačno za oko, kjer se mir in tišina harmonično združujeta s sodobno tehnologijo, kjer je Hobbiton zelo blizu? :) Vse to ni na voljo samo v Sloveniji, ampak tudi na Novi Zelandiji.

Ko smo komunicirali z izobraževalno agencijo KIWIZONE med razvojem njihovega spletnega mesta, smo v šali povedali, da njihove pripombe na naše delo dobivamo iz prihodnosti, saj je bila časovna razlika 10 ur.

Zakaj KIWIZONE? Nova Zelandija je država, v kateri ptiči kivi veljajo za nacionalni simbol. Njihova slika je natisnjena na neuradnem grbu države. To je najljubši simbol Novozelandcev, ki ga najdemo dobesedno povsod: na kovancih, poštnih znamkah, cestnih znakih. Novozelandce pravzaprav imenujejo "kiwis". Zato ime agencije KIWIZONE dejansko označuje območje, kjer živijo "kiviji".

Podjetje se od leta 2010 aktivno razvija na novozelandskem trgu in svojim strankam ponuja različne vrste storitev, povezanih z izobraževanjem, iskanjem zaposlitve in turizmom.

S podjetjem KIWI-ZONE smo začeli sodelovati leta 2010, ko je delovalo le na Novi Zelandiji. Leta 2013 smo razvili novo spletno mesto, ki vključuje več geografskih območij: Novo Zelandijo, Avstralijo, Polinezijo in Antarktiko. Zato smo vso vsebino vizualno razdelili v skupine. Meni storitev je bil postavljen v glavo.

 
Rezultat

Na prvem zaslonu je prikazan trenutni čas v Aucklandu ali Sydneyju, tako da stranke iz drugih držav lahko načrtujejo, kdaj bodo kontaktirale agencijo. Poleg podatka o času so prikazani tudi vremenski podatki. Kot dodana vrednost je na dnu strani podatek o dnevni tečajnici.

 

 

Spletno mesto kiwizone.ru vsebuje visokokakovostne koristne informacije, prilagojene posebej za njihove stranke. Mnenja strank so predstavljena v posebnem razdelku "Osebna izkušnja" – to so unikatne zgodbe strank, ponazorjene s fotografijami.

V procesu dela smo bili popolnoma potopljeni v vzdušje potovanja po Novi Zelandiji in Avstraliji, občutili smo, s kakšno skrbnostjo lastnik podjetja KIWIZONE ustvarja programe popotniških tur za svoje stranke.

Na splošno nam je z grafično zasnovo uspelo doseči enostavnost spletnega mesta. Struktura spletne strani je jasna in odprta. Belo ozadje v notranjih delih in živa zelena barva ne motita zaznavanja pomembnih informacij.