Grafično oblikovanje spletne trgovine VEKPROM z gradbenim orodjem

Po naročilu industrijske skupine VEKPROM smo naredili grafično oblikovanje za spletno trgovino, ki prodaja gradbeno orodje: pnevmatsko, hidravlično, električno orodje, diamantne rezalnike, stroje za rezanje kamna, rezkarje za ploščice, generatorje in še veliko več.

Rezultat

Spletna trgovina je bila grafično oblikovana v skladu s celostno grafično podobo podjetja. Spletno mesto vsebuje veliko pomembnih informacij, zato je za besedilo izbrana konservativna pisava. Napisi so veliki in so na belem ali kontrastnem ozadju.

Struktura spletnega mesta je standardna. Zgornji del vsebuje vse potrebne atribute za hitro iskanje izdelkov v katalogu ali komunikacijo z administratorjem. Spodaj je blok z izdelki po posebni ceni. Kategorije v bloku s katalogom so ilustrirane.
Glavna stran na splošno ni preobremenjena z informacijami. Na dnu je blok z zadnjimi novicami, predstavljen je seznam logotipov podjetij dobaviteljev in dodeljeno je mesto za kratek opis trgovine.

 

 

 

Katalog izdelkov

Posebna pozornost je bila namenjena grafičnemu oblikovanju strani kataloga izdelkov. Za lažjo navigacijo po ponudbi pod nazivom kategorije so hitre povezave do pododdelkov. Filter se nahaja na levi strani. Izbrani parametri so jasno navedeni zgoraj, nad katalogom izdelkov.

 

 

Podstran z opisom izdelka

Na strani s podrobnim opisom blaga so vse potrebne kratke informacije navedene v prodajnem bloku desno od fotografije na kontrastnem ozadju. Tu je mogoče slediti povezavam do navodil za uporabo izdelka, si ogledati video, prebrati članke o tem, kako izbrati pravo opremo. Spodaj pod prodajnim blokom je seznam povezanih izdelkov. Tudi na strani z opisom enega izdelka so vidni analogni izdelki.

 

Ker bodo glavni kupci v tej spletni trgovini pravne osebe, bi moral biti postopek naročanja hiter. Zato smo stran s košaro čim bolj poenostavili in tja postavili naročilnico ter enoto s sorodnimi izdelki.